Data- en telecom

Als er één markt is waarin innovatie en ontwikkeling centraal staan, dan is het de data en telecommunications markt wel. Elke dag dienen zich nieuwe eisen, mogelijkheden en technologieën aan waardoor nieuwe producten nodig zijn. Door de grote vraag die deze ontwikkelingen en verschuivingen in de wereldeconomie veroorzaken, hebben veel bedrijven met uitdagingen te maken. 

E&T is al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw één van de bekende spelers met haar innovatieve- en high tech maatwerkoplossingen in de data en telecommunications markt.

Data-Telecom segment

Onze klanten

Wat doen wij voor u?

On-site meten

Met on-site metingen brengen we de lokale uitgangssituatie, eventuele knelpunten en toekomstwensen in kaart. We controleren datacommunicatienetwerken, glasvezelnetwerken, connectoren, kabelassemblies, verlichting of verwarming. De metingen worden uitgevoerd binnen uw bedrijfspand of op uw bedrijfsterrein en zijn in staat eventuele storingen snel op te sporen. Speciaal voor indoor dekking van telecom signalen kan E&T voor u RF-dekking meten en RF-ontwerpen maken door middel van iBwave tools.

Opstellen eisenpakket

Een project valt of staat met een duidelijk eisenpakket. Tijdens deze fase brengen we alle technische specificaties van het product of project in kaart. Dit is essentieel, want zonder goede uitvraag is een fout al snel gemaakt. We maken een strategisch design aan de hand van uw huidige én toekomstige eisen. Denk hierbij onder meer aan technische eisen, veiligheid, omgevingsfactoren, levensduur, economische haalbaarheid en return on investment (ROI). Is het product de investering eigenlijk wel waard?

ICT advies op maat

Bij E&T streven we ernaar om iedere klant een passende langetermijnoplossing te bieden. En omdat iedere klant anders is, staan persoonlijke benadering met menselijk contact en advies op maat hierbij centraal. Hoe richt u uw datacenter of telecominfrastructuur efficiënt in? Hoe creëert u de juiste interconnecties in- en tussen uw dat- en telecomapparatuur? Met jarenlange kennis en ervaring op zak is E&T dé partij om u verder te helpen.

Engineering

In deze fase worden alle technische details uitgewerkt en op papier gezet, waardoor het product vorm krijgt en de specificaties beoordeeld kunnen worden. Zo leggen we de vertaalslag naar de praktijk. Engineering kan worden gecombineerd met een site-survey & probleemanalyse. Daarnaast is detailengineering ook beschikbaar als afzonderlijke dienst.

Prototyping

Prototyping is vaak een standaard onderdeel van het E&T maatwerkproces en gaat vooraf aan de definitieve goedkeuring van een product. E&T levert maatwerk wanneer blijkt dat de bestaande oplossingen niet geheel bij uw situatie passen. Met een prototype wordt het speciaal voor u ontwikkelde product vóór de productie al tastbaar. Aan de hand hiervan kunnen eventueel nog de allerlaatste wijzigingen worden doorgevoerd.

Assemblage en testen

Steeds vaker willen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten of werk uitbesteden aan specialisten zoals E&T, Daarom besteden zij assemblage en testen qua werkzaamheden structureel aan E&T uit. Vraag gerust eens meer informatie op over de mogelijkheden die E&T voor u kan bieden.

Installatie- en projectmanagement

Naast het ontwerp van technische maatwerkoplossingen en klant specifieke producten, zorgt E&T ook voor installatie- en projectmanagement. Hiermee heeft u dan slechts een aanspreekpunt en worden de zaken voor u qua uitvoering tot en met de oplevering voor u geregeld. Dat scheelt u weer tijd en biedt u gemak. E&T regelt het tot in de puntjes voor u!

Certificering

E&T beschikt over de juiste kennis, ervaring en installatiepartners om uw producten na de installatie te certificeren. Het certificeringsproces bestaat onder meer uit onderzoek naar de omgevingsfactoren, het toepassingsgebied, de beoogde levensduur en het uiteindelijk uitgevoerde werk. Na afronding van het onderzoek wordt een certificaat uitgereikt met de daarbij behorende garantie.

Service, expertise en kwaliteit ​

Bij E&T kennen we de uitdagingen binnen de markt als geen ander. Komt er een nieuwe technologie aan? Dan merken wij deze als eerste op en zijn we er direct bij. Zo ontwerpen wij mee aan complete telecom- en datacenter-infrastructuren en bieden we bijvoorbeeld nu al de nieuwste GPON technologie, DAC kabels en (Q)SFP’s OM3, OM4 en OM5 glasvezeloplossingen voor datacenters aan. Maar ook complete high tech RF DAS systemen worden door E&T ontworpen en geleverd. Op het gebied van indoor en macro antennes is E&T de specialist voor de Benelux en maken vele klanten hiervan gebruik. 

U kunt bij ons terecht voor een enorme veelzijdigheid aan producten, diensten en installatieservice. Van FTTS en FTTA tot FTTH (resp. Fiber to the Site, fiber to the Antenna, Fiber to the Home) en van het verbinden van pre-terminated (vooraf gemonteerde) kabels tot intelligente PDU’s (Power Distribution Unit),

Met alle benodigde technieken, producten én kennis op zak is E&T een graag geziene partner voor alle grote nationale en internationale spelers op het gebied van data en telecommunications. 

Normen en standaarden​

Zoekt u certificeerbare categorie 6 tot en met 8A datakabels, eenvoudig af te monteren RJ45 connectoren, fiber patch panels en certificeerbare datanetwerken volgens de ISO 11801 en de bijna ontelbare andere standaarden? Dan bent u bij E&T aan het juiste adres. 

Bij al onze leveringen en werkzaamheden hanteren wij diverse internationale standaarden, zoals de NEN 50173-1, NEN 50173-2, NEN 50173-3, NEN 50173-4 en NEN 50173-5. Bij glasvezelkabels en kabelassemblies werken wij volgens de diverse daarbijbehorende standaarden. Grade C, of Grade B zijn voor ons de gewoonste zaak van de wereld.

Werkt u met E&T samen, dan kunt u er gerust op zijn dat altijd aan de jusite nationale en internationale normen wordt voldaan. 

Bekijk onze producten die hier bij horen

Monitoring met Fiber Bragg Grating (FBG)-technologie

(Q)SFP optical transceivers met professioneel advies bij E&T

Preterm glasvezel- en koper maatwerkbekabeling

Stel jouw vraag

Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.